ELEKTRİKLİ PANEL KONVEKTÖR

  • Standart :

    TS 5107 EN 60335-2-30

    Malzeme Yapısı :

    Soğuk Haddelenmiş sac.  Gövde :0.80 mm , Çerçeve: 1.00 mm.

    Yüzey İşlemi :

    Radyatörünüz modern tesislerimizde el değmeden yüzey temizleme+fosfatlama ve ardından paslanmaya karşı su bazlı astar boya ile boyandıktan sonra elektrostatik toz boya ile kaplanarak 200°C de fırınlanmıştır.

    Renk :

    RAL9010, RAL9016

    Isıtıcı grubu :

    Aliminyum rezistans ve kanatçıkları, Tüp rezistans

    Kalite Belgeleri :

    CE, GOST, UKR SEPRO, TS EN ISO 9001: 2008

    Yükseklik :

    450 mm

    Uzunluk :

    700-900 mm

    Güvenlik :

    Fonksiyonel test, topraklama, elektrik dayanım, kaçak akım testlerinden geçirilmektedir.

    Garanti :

    2 Yıl Garanti

  • Teknik Özellikler

    TİP EPK 4570 EPK 4590
    En mm 450 450
    Boy mm 700 900
    Derinlik mm 80 80
    Ağırlık kg 6.75 8.25
    Elektrik Gücü W 1000 2000
    Gerilim V 220 220
    Akım A 4.5 9
    Frekans Hz 50 - 60 50 - 60
    Elektronik Oda Sıcaklığı Kontrolü Var Var
    Enerji Tasarruf Modülü (Programlama) Var Var
    Açma / Kapama Anahtarı Var Var
    Kablo Boyu m 2 2
    Koruma Sınıfı I I
    Su Sıçramasına Karşı Koruma (IP) IP 24 IP 24
    Aşırı Sıcaklık Koruma Termostatı Var Var
    Enerji Tüketim Göstergesi Var Var
    Ortam Sıcaklığı Göstergesi Var Var
  • Cihazınızı çalıştırmak için fişi topraklı prize takınız. Sağ yan kenarında olan Besleme Anahtarı’ nı açık konuma getiriniz. Cihazınızın Açma / Kapama Düğmesi’ne kısa bir süre basınız. Cihazınız açılacaktır. Cihaz açıldığı esnada Gösterge Paneli’nde ortam sıcaklığını göreceksiniz.

    Sıcaklık Arttırma ve Azaltma :

    Açma / Kapama Düğmesi’nin sağ ve solunda bulunan sıcaklık arttır ve azaltma düğmeleri ile istediğiniz sıcaklığa ayarlayabilirsiniz.

    1- Sıcaklığı arttırmak ya da azaltmak istediğinizde kontrol panelindeki ilgili düğmeye (arttırmak için(+) azaltmak için(-) tuşu ) istediğiniz dereceye gelene kadar basılı tutunuz. 
    2- Ortam sıcaklığı , ayarlanılan sıcak derecesine ilk anda kavuşamayacağı için gösterge panelinde istenilen sıcaklık derecesi değil,ortam sıcaklık derecesi bir süre daha görülecektir. Cihazınız  ayarlanılan ısı derecesine geçene kadar otomatik olarak gücünü arttıracak veya azaltacaktır (Bakınız Güç sarfiyat göstergesi) .

    Açılma Gecikmesi Programlama:

    Programlama kırksekiz (48)saatlik bir süreyi kapsar. Programlanan hafıza 48 saatin üzerine çıkamaz, daha fazla arttırılır ise gösterge sıfırlanır. Örnek olarak evinizden işinize gidiyorsunuz ve eve dönüş saatinden önce cihazınızın çalışmasını istiyorsunuz.

    1. Önce cihazın fişe takılı ve besleme anahtarının açık fakat açma-kapama düğmesinin kapalı konumda olması gerekir.
    2. Açma-kapama düğmesine basmadan açılış zaman ayar düğmesine basılır. Cihazın kaç saat sonra otomatik olarak çalışmaya başlaması isteniyorsa o rakam ekranda görününceye kadar düğmeye basılı tutulur.
    3. Ayarlama bittiğinde gösterge panelinde uyarı ışığı görünecek ve bu ışık cihaz çalışmaya başlayıncaya kadar yanacaktır. Cihaz, ayarladığınız süre bitiminde otomatik olarak açılacak ve ortamı ısıtmaya başlayacaktır.

    Not:Kullanıcı tarafından hatalı süre ayarı yapıldığı takdirde cihaz açma-kapama düğmesinden tekrar açılıp kapatılarak yeniden ayarlama yapılabilir.

    Kapanma gecikmesi Programlama :

    Cihazın çalışırken ne kadar süre sonra otomatik olarak kapanacağını ayarlayan bir özelliktir. Cihazın kapanma gecikme süresi en fazla 6 saattir. 

    1. Cihaz çalışırken kaç saat sonra kapanması isteniyorsa o rakam gösterge panelinde görününceye kadar kapanış zaman ayar düğmesine basılı tutulur. 
    2. Ayarlama bittiğinde kapanma gecikmesi uyarı ışığı gösterge panelinde yanmaya başlayacaktır. Cihaz kapanıncaya kadar bu ışık yanmaya devam edecek ve gösterge panelinde görünen rakam (saat) kadar sonra da cihaz otomatik olarak kapanacaktır.

    Not:Kullanıcı tarafından hatalı süre ayarı yapıldığı takdirde cihaz açma-kapama düğmesinden kapatılıp tekrar açılarak yeniden ayarlama yapılabilir.

    Çocuk kilidi :

    1. Cihazınız çalışırken açılış zaman ayar düğmesini kısa bir süre (yaklaşık 2-3 saniye) basılı tuttuğunuzda kontrol panelindeki ekranda “LO” yazısı görünür. Cihazın düğmelerine bu ayardan sonra basıldığında  kontrol panelindeki düğmelerin çalışmadığı görülecektir.
    2. Panel konvektör düğmelerinin tekrar çalışması için açılış zaman ayar düğmesine kısa bir süre (2-3 saniye) basılır ve ekranda “UL” yazısı görünür. Bu yazının görünmesiyle düğmeler genel kullanıma açılmış olur.

    Not: Açılma Gecikmesi veya Kapanma Gecikmesi programlanmış bir cihazda elektrik kesintisi yaşandığında cihaz programı hafızasında tutar ve elektrik gelmesi durumunda programı çalıştırarak kaldığı yerden devam eder. Bu programın devam ettirilmemesi istenirse cihazın besleme anahtarı kapatılmalıdır.

  • 1. Ambalaj kutusunu açarak konvektörünüzü koruyucu naylonu ile birlikte kutudan çıkarınız. Koruyucu naylonu cihaza zarar vermeden kesiniz ve cihaz üzerine takılı bulunan askı kancalarını yaylarını esneterek çıkarınız.

    2. Elektrikli Panel Konvektörün bağlantı kablosunun zorlanıp gerilmemesi için prize olan uzaklığı doğru tespit edilmelidir. Bunun için uygun yer tespiti yapıldıktan sonra montaj için gerekli delik merkezleri Şekil 5’ teki ölçülere göre işaretlenir. Bu işlem için Şekil 3’ te resmi verilen askı kancaları şablon olarak kullanılabilir. Markalama için askı kancaları duvara dayatılır ve üzerindeki oval delik boşluklarından panel konvektör yerden en az 100 mm yukarıda olacak şekilde vidalanacak deliklerin yeri kalemle işaretlenir. Cihazın verimli çalışabilmesi için alt, üst ve yan taraflardaki asgari ölçülere dikkat edilmesidir. (Şekil 4.)



    3. İşaretlemeler yapıldıktan sonra delikler Ø8 mm matkap ile delinir ve montaj malzemeleri içinde bulunan plastik dübeller bu deliklere çakılır.

    4. Askı kancaları mevcut vidalar ile duvara sağlam bir şekilde tespit edilir.

     

    5. Panel konvektörün arka yüzünün alt eteği, askı kancasındaki plastik alt yataklara (    ile gösterilen kısımda ) oturtulur.

    6. Panel konvektör üzerindeki alt yarıklardan askı kancasının merkezleme sacları geçirilerek cihaz duvara doğru itilir. Daha sonra askı kancasının yayı esnetilerek tırnaklı uç cihazın üst tarafındaki yarıklardan geçirilir. Yaylı parçalar bırakıldığında panel konvektör sabitlenir.

     

    Not:  Herhangi bir nedenle panel konvektör yerinden çıkarılmak istendiğinde, yaylı kısımlar esnetilerek yarıktan geri çekilir ve cihaz öne doğru yatırılır. Daha sonra her iki ucundan tutularak yerinden alınır.

  • 1. Garanti süresi, malın teslim tarihinden itibaren başlar ve 2 yıldır.
    2. Malın bütün parçaları dahil olmak üzere tamamı Firmamızın garanti kapsamındadır.
    3. Malın garanti süresi içerisinde arızalanması durumunda, tamirde geçen süre garanti süresine eklenir. Malın tamir süresi en fazla 30 iş günüdür. Bu süre, mala ilişkin arızanın servis istasyonuna, servis istasyonunun olmaması durumunda, malın satıcısı, bayii, acentası, temsilciliği, ithalatçısı veya imalatçısı-üreticisinden birisine bildirim tarihinden itibaren başlar. Malın arızasının 15 gün içerisinde giderilememesi halinde imalatçı imalatçı-üretici veya ithalatçı malın tamiri tamamlanıncaya kadar, benzer özelliklere sahip başka bir malı tüketicinin kullanımına tahsis etmek zorundadır.
    4. Malın garanti süresi içerisinde gerek malzeme ve işçilik, gerekse montaj hatalarından dolayı arızalanması halinde, işçilik masrafı, değiştirilen parça bedeli ya da başka herhangi bir ad altında hiçbir ücret talep etmeksizin tamiri yapılacaktır.
    5. Tüketicinin onarım hakkını kullanmasına rağmen malın;
    - Tüketiciye teslim edildiği tarihten itibaren, belirlenen garanti süresi içinde kalmak kaydıyla, bir yıl içerisinde; aynı arızanın ikiden fazla tekrarlanması veya farklı arızaların dörtten fazla meydana gelmesi veya belirlenen garanti süresi içerisinde farklı arızaların toplamının altıdan fazla olması unsurlarının yanı sıra, bu arızaların maldan yararlanamamayı sürekli kılması,
    - Tamiri için gereken azami sürenin aşılması,
    - Firmanın servis istasyonunun, servis istasyonunun mevcut olmaması halinde sırasıyla satıcısı, bayii, acentesi temsilciliği ithalatçısı veya imalatçı-üreticisinden birisinin düzenleyeceği raporla arızanın tamiri mümkün bulunmadığının belirlenmesi, durumlarında tüketici malın ücretsiz değiştirilmesini, bedel iadesi veya ayıp oranda bedel indirimi talep edebilir.
    6. Malın kullanma kılavuzunda yer alan hususlara aykırı kullanılmasından kaynaklanan arızalar garanti kapsamı dışındadır.
    7. Garanti Belgesi ile ilgili olarak çıkabilecek sorunlar için Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü’ne başvurulabilir.