Kompakt Panel Radyatörler

  • Standart : TS EN 442
    Malzeme Yapısı : Soğuk Haddelenmiş Sac
    Yüzey İşlemi : Radyatörünüz modern tesislerimizde el değmeden yüzey temizleme + fosfatlama ve ardından paslanmaya karşı su bazlı astar boya ile boyandıktan sonra elektrostatik toz boya ile kaplanarak 200C de fırınlanmıştır.
    Renk : RAL9010 , RAL 9016
    Çalışma Basıncı : 8 Bar (İstendiğinde 10 Bar olarak üretilebilir)
    Kalite Standardı : TS EN ISO 9001 2000
    Yükseklikler : 300-400-500-600- 900 mm
    Uzunluklar : 400 - 3000 mm
    Su Sıcaklığı : 0°C – 120°C
    Ph Değeri : JEOTERMAL ve KUYU SULARINDAN TAKVİYE EDİLEN RADYATÖRLER ISITMA SULARI; ph; min. 9.5, maks. 11.5 toplam sertlik: maks. 30 ppm. CaCO3 toplam alkalinite: 300 -700 ppm CaCO3, oksijen: 0 (sıfır) olmalıdır. Çözüm için; oksijen giderici, ph düzenleyici veya kısmi sertlik giderici kimyasallar kullanılabilir. Bu konuda daha geniş bilgi için bizi arayınız.
    Garanti : 10 Yıl

     

    NEDEN MASTAŞ PANEL RADYATÖRÜ TERCİH ETMELİSİNİZ ?

    Panel Radyatör üretiminin çeşitli marka ve isim altında bolca yapıldığı ülkemizde,üretilen ürünlerin birbirlerine göre üstünlüklerini belirleyen önemli etkenler bulunmaktadır.Değişik markalarla üretilen radyatörleri satın alırken aralarındaki kalite farkları tüketiciler tarafından mutlaka değerlendirilmedir.
    ‘’Fiyatı ucuz ‘’ diye alınan bir radyatör iyi bir inceleme yapılmadan alınmışsa;bu ürün fiyatı uygun bir radyatörden çok daha pahalıya da gelebilir .Ayrıca gereken ısınmayı da sağlayamayız.

    Bir radyatörün diğerlerine göre farklılıklarını ve bu farklılığın getirdiği eksiklik ve üstünlükleri şöyle sıralayabiliriz;

    A.Malzeme Etkileri:

    Panel dış sacı kalınlığı TSE EN 442’nin öngördüğü değerlerde olmalıdır.Bu değerler 1.11 mm’dir.Bu kalınlığın altında ince malzeme kullanılan bir radyatör fazla basınca dayanamaz,nokta kaynaklarının çevresinde kabarmalar oluşur ve daha önemlisi malzeme o kısımlardan delinerek radyatördeki suyun boşalmasına sebep olur.

    Konvektör sac kalınlığı 0.35 mm.olmalıdır.Daha ince sac malzeme kullanıldığında radyatörün ısı gücü değeri düşer,ömrü az olur ve kısa zamanda çürüyerek kullanım dışı kalır.

    Konvektörün kalınlığı yanında yüksekliği de fazla olmalıdır.Konvektör sacının kısalığı doğrudan ısı verimini düşürür bu ise yeterli ısının elde edilmesini önler.Bu eksikliğin giderilmesinin yolu daha büyük radyatör satın almak yani daha fazla masrafa girmek demektir.

    Üst ve yan kapak sacları rekabet gerekçesiyle ince sacdan yapılmamalıdır.Bu tür malzemeden yapılan radyatörlerin kapakları en küçük bir ağırlıkta ezilip,aldığı herhangi bir darbede kolaylıkla eğrilir,görüntüsü bozulur,tasarruf etme gerekçesiyle evine ve bürosuna böyle bir radyatör taktıran tüketiciler;bu görüntüyü gördükçe rahatsız olurlar.

    Yukarıda belirtilen kalınlıklarda ve ölçülerde üretilen radyatörler benzerlerine göre;

    -Uzun ömürlü olur.
    -Basınç karşısında yüzeylerinde şekil bozukluğu oluşmaz.
    -Çarpma ve darbelere daha dayanıklı olur.
    -Isı gücü değeri yüksek olduğundan ısıtma kapasitesi fazla olur,daha iyi ısıtır,daha fazla bedelle daha büyük radyatör almayı gerektirmez dolayısıyla daha ucuza gelir.

    B.Diğer Etkiler:

    Bir radyatörün kalitesini etkileyen üstte belirttiğimiz malzeme değerlerinin yanında diğer belirleyici özellikleri de şöyle sıralayabiliriz;

    Radyatör yüzeylerinin görünüşü düzgün olmalıdır.Bu düzgünlük ancak titiz bir üretimle üretilmiş kalıplarla sağlanır.

    Nokta kaynağı yapılan yüzeylerde kaynak izleri belli olmamalıdır.Nokta kaynaklarının kötü görüntüsü panel radyatörün görünüşünü bozar,görenleri rahatsız eder.

    Radyatörler ani basınç artışlarına dayanıklı olmalıdır.Kalitesiz üretilmiş bir radyatör basınca dayanamaz,soğuk havalardan ve don tehlikesinden çabuk etkilenir.Delinen ve suları ortalığa yayılan bir radyatörün tüketiciye bedeli ağır olur.

    Bir radyatörün ömrü ve kalitesi üstte belirtilen etkenlerin dışında önemli ölçüde boya kalitesine bağlıdır.İyi boya ise ancak sac malzemenin yüzeyinin iyi temizlenmesi ve fosfat kaplanması ile elde edilir.Kötü temizlenmiş ve üzerine gelişi güzel bir kaplama yapılmış bir panel radyatörün boyaları çabuk dökülür,paslanır ve kısa zamanda çürüyerek hizmet dışı kalır.

    Radyatörlerin ambalajı da çok önemlidir.Kolaylıkla yırtılan ve radyatörün yüzeyinin çizilmesine dolayısıyla kısa zamanda paslanmasına veya kötü görünmesine yol açmayacak sağlamlıkta ambalajlanmalıdır.

    Değerlendirme ve Sonuç:

    Tüketici panel radyatör satın alırken üstte belirttiğimiz özellikleri göz önünde bulundurmalıdır.Sadece fiyatları ucuz diye de bir radyatör alınmamalıdır.

    Eğer bir radyatörün kısa zamanda boyası dökülüp pis bir görünüm alıyorsa ve en küçük bir basınç artışında patlayıp evin parke ve halılarını berbat ediyorsa ucuzluğunun bir anlamı yok demektir.Ayrıca ucuz diye gözümüzü rahatsız eden bir radyatörü satın almakla da yanlış yapmış oluruz.Salonumuzda,misafir odamızda,büromuzda bulunan radyatörler mobilyalarımızın bir parçası gibi durmalıdır.

    33 yıldır kalıpçılık ve otomotiv yan sanayi sektörü içinde bulunan ve 1986’dan itibaren de önce çelik dilimli radyatör ve elektrikli yağlı radyatör,1993’den beri de panel radyatör üreten Mastaş;

    -TSE standartlarının öngördüğü malzeme değerlerini uygulayarak,

    -Sac yüzeyini çizilmekten korumak için kalın karton ambalajla kaplayarak ,

    -Eşdeğer ölçüde başka markalara göre kıyaslandığında ağırlık farkı ile dikkati çekerek,

    -Üretimde 33 yıllık deneyimini ürettiği radyatörlere yansıtarak,

    -İnşaat sektörü canlandığı için moda olduğundan değil,meslek edinerek ve işin gereğini yapan Mastaş,

    Türkiye’de yüzlerce bayiye, dünyada da 3 kıtada (Asya,Avrupa,Amerika) tüketicilere kaliteli ürünler sunmaya devam etmektedir.

  • Askı Kancalı Bağlantı Şekli

    Yerden Bağlantılı Bağlantı Şekli